Spaans Leren Amsterdam

Persoonlijk Opleidingsbudget (POB)

divisor

Maak gebruik van je Persoonlijk Opleidingsbudget (POB) om Spaans te leren

Als je bij een grotere organisatie werkt, is de kans groot dat je werkgever een Persoonlijk Opleidingsbudget of POB aanhoudt voor alle werknemers om zich op te leiden en te groeien. 
Het is eigenlijk dus een vorm van salaris met de restrictie dat je het aan een opleiding kunt besteden.
 
Persoonlijke opleidingsbudgetten worden steeds meer in cao’s overeengekomen en de bedoeling is dat werknemers die echt vrij besteden. Het is bedoeld om werknemers zelf de regie te laten nemen over hun loopbaan en inzetbaarheid. Het idee is dat het dan meer om algemene ontwikkeling gaat en niet per sé om iets dat compleet moet passen bij de huidige functie.  
 
Veel mensen weten jammer genoeg niet dat er budget ter beschikking is gesteld, laat staan bij wie ze moeten zijn en wat de regels zijn met betrekking tot dit budget. Goed dus om navraag te doen binnen je organisatie of er voor jou ook een Persoonlijk Opleidingsbudget ter beschikking staat. Als je er tegenop ziet om iets te gaan doen, kunnen we dit voor jou doen. We nemen contact met je werkgever op en zorgen dat je direct met Spaans leren kan beginnen.
 
Ook goed om te weten: de budgetten hebben vaak een beperkte periode om het in te zetten. Bijvoorbeeld € 1000,- per jaar of € 5.000,- per 5 jaar. Wanneer je daar geen gebruik van maakt, stroomt het geld weer terug naar de pot en begint in de volgende periode het bedrag weer opnieuw. Eeuwig zonde!
 
Heb je dit jaar nog budget over maar geen tijd om met een cursus te beginnen? Bij Spaans leren Amsterdam kan je je POB van dit jaar gebruiken en pas over 2 jaar met de cursus beginnen!